X
تبلیغات
رایتل


تعدادگونه:۸

رنگ:خاکستری،قهوه ای

طول:تا ۸/۱متر

جرم : تا ۱۵۰کیلوگرم

وضعیت:بعضی گونه ها در حال نابودی

طول عمر: ۲تا ۵ سال، در اسارت ۲۰ سال

دشمنان: شیر ، پلنگ،سگ وحشی،گرگ،انسان

****************************************

بزکوهی پستانداری است که به صورت گله ای در مناطق کوهستانی اروپا، اسیا و امریکای

شمالی زندگی زندگی میکنند.

بدن انها دارای پوشش مناسبی از موهای زخیم و زبر است که ان ها را به خوبی در برابر

 سرما و بادهای سرد کوهستانی محافظت میکند. در انتهای پاهای هوی ان ها سم هایی و

 دارد که دارای یک لبه سخت و یک پاشنه نرم میانی هستند .

این سم ها هنگام حرکت از روی صخره ها و پرتگاه های مرتفع به جانور کمک میکند.

همه بزهای کوهی شاخ هایی دارند که د ربرخی گونه ها ممکن است تا طول ۲متر هم برسند

بزها از این شاخ ها برای دفاع از خود و نرها برای جنگیدن با نرهای دیگر استفاده میکنند.

بزهای کوهی در طول روز مقدار زیادی علف می بلعند و در فرصت مناسب انها را دوباره به

دهان برمیگردانند و این بار ان ها را به خوبی می جوند.

بزهای ماده در اواخر بهار پناهگاهی پیدا میکنند و در انجا یک و گاهی دو بزغاله می زایند

و ان ها را پرورش میدهند به هنگام رشد بزغاله ها ، دشمنان اصلی ان ها عقاب ها هستند.


کبک پرنده ای است زیبا و خوش خوان که در طبیعت، در دامنه کوهها و شیب های کوهستانی، صخره ها و تپه ماهور ها زندگی میکند.

به هنگام احساس خطر، از کوهها به سرعت بالا می رود و معمولا این کار را به پرواز ترجیح میدهد. گوشت این پرنده بسیار خوشمزه و به لحاظ ارزش غذایی نسبت به دیگر طیور از موقعیت ممتازی برخوردار است.

این پرنده معمولا دارای پوششی با پرهای خاکستری است و گلولی نخودی رنگ با نوار حاشیه های پهن سیاه بوده و از زیر شکم و پهلو ها خالهای کشیده زیبایی به چشم می خورد. پاها و منقارش سرخ رنگ است و نر و ماده لحاظ شکل ظاهری تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

کبک نر به طور عمومی بزرگتر از ماده میشود، در حالی که سر ماده بیضی شکل میباشد، سر کبک نر گرد است .هم کبک ماده و هم نر در پشت پاها بر آمدگی شبیه میخ دارند که در نرها برآمدگی بزرگتر میباشد.

وزن پرنده نر حدود 540 گرم و وزن ماده حدود 500 گرم میشود.

در طبیعت حدود 15-12 عدد تخم میگذارد اما با پیش بینی های خاص این تعداد در بستر به حدود 40 عدد میرسد و این امر از اهمیتی ویژه در پرورش این پرنده و تولید آن برخوردار است.

قد پرنده حدود 35 سانتیمتر است و در اواخر زمستان جفت گیری میکند. در این هنگام گله از هم متلاشی شده و هر نر وماده با هم بصورت جفت زندگی میکنند و تا پایان ایام جوجه کشی باهم میمانند و حتی گاهی پرنده نر روی تخم ها میخوابد.